Officer Nupui Nen

—Hebrew 4:14 —(written and proclaimed already in AD 68: true Apostolic Church never anticipated 'Investigative Judgement & Cleansing of the Heavenly Sanctuary' on October 22, AD 1844). A tawpah an sipai hotu Diakos chu hliam tuar chungin an man a, Turkish commander chuan an sipaia a tel chuan officer-a a dah tur thu te, Turkish nula hmeltha tak chu nupui atana a neihtir tur thu tein a thlem a, mahse, Diakos chuan a lo hnar fithla thak a, "Grik miin ka piang a, Grik miin ka thi leh ang," tiin a lo chhang a ni. Sorkar hna, survey ho leh mawlmang ang reng tak ti turin chhimlam khaw lian vak lovah sawn ka kal a lawm le. A thawhpui THQ staff leh employee zawng zawng. Natna tam tak heng zunthlum, thisen sang, leh akaihhnawih thauchhia kan tih tehian kan ei leh in nen inzawmnathuk tak an nei a. CHIN tih hi hnam hmingah lo ngai ve dawn ta ila chuan Upper Chindwin a cheng Myanmar sorkar in Chin ethnic group-a a rin luh clan 53 te zinga Chin inti ve duh chuang lo Naga, Meitei etc. Pastor Quarters ala ruah mai loh avangin, thenawma kan U-te inah, kan thlen zan hian kan riak a. Chawnghmun a pan laiin vai sipai nen an intawk a, kawng thlangah a zuang thla a, a tlan ta a, vai sipaite'n an kap zui a. Roberts chu amah sum sengin a rawn hruai a, December 9, 1908 khan a nupui te nen Aizawl an lo thleng ta a ni. Mahse chutihlai chuan chanchin thar râpthlâk em em, June 28 (1914) khan Austria-Hungary lal tupa, a aiawhtu tur Franz Ferdinand-a leh a nupui Czech mi (Countess) Sophie Chotek-i chu Bosnia khawpui pakhat Sarajevo-ah misualin an kâp hlum tih thu chuan a rawn dêng a. Lal-hruaitluanga chu East Lungdar-ah BDO hna chelh tura sawn a ni a. He huna khuallian R. SSA, NREGS etc. Kum 1942 khan a nupui Pat Nixon nen Washington-ah Federal Government hna thawk turin an insawn a, Khawvel Indopui II (1939-45)-a Japanin Philippine thlirkara US lawng chawlhna hmunpui Pearl Harbours a rawn boom lai khan U. com a story te hi Whatsapp/facebook group/chanchinbu etc. , EST November 7, 2017. Nang lah hi inchhungkhurah hian i inbel duhdah thei si a, mote laka rilru tha lo put palh te pawh a awl dawn dawn mai a, chuvangin inbel uluk deuh tawh rawh' a ti a. Kum 1914 Nipui khaw nawm lâi a ni a. A place where my feelings, point of views, whatever was kept in it. com tih in tarlang ngei Chhiarzawm rawh. Aizawl khawpuiah Local Council bial 82 awmin 81-ah inthlan a ni a, MNF-in 42 changin Congress-in 29 an la a, inhnehtawkna 6 awmin chak bik awm lohna 5 a ni. Midangte nen Lalpa buhseng turin thurual taka thawh tlan a duh em em a ni. Mi hawihhawm tura ngaih Officer leh puitling zawkte pawh hi an lo hawihhawm vek hauh lo mai! Sorkar office-a a hotu zingah pawh tunge anmahni dawrtu hriat pawh hrechiang loa vin nghal ringawt mai, a hnua ngaihdam dil leh chung si te, “office-a lo thu nu thau lam deuh thinchhe hlur mai!” te pawh mite tawn ngun tak a ni hlawm ang. Tluanga (L) leh Pi Zaithanchhungi (L) te fa niin 11th December, 1961 khan a piang a, tunah hian a nupui leh fa 2 nen Luangmual, Aizawl-ah an cheng mek a ni. A bak hmul a zuah kual a, a hmuihmulin a heh a khuh lek lek a, a ţawng karlakah a tuai chho leh lawk ţhin. An hming leh a kum te nen hriat reng a chhinchhiah a ni. 2011 zan inkhawma sawi tur atana buatsaih a ni) Introduction A hmasain zanin leh tun hun hlu tak hmang thei tura damna leh hriselna min petu, kan Pathian hming chu fakin awm rawh se!. He niah hian AIDS avanga thi tate hriatrengna hun te, AIDS avanga fahrahte tan leh AIDS avanga hmeithaite chhawmdawlna hun atan te hman a ni a. Sorkar chak tak leh dikna nena rorelna kalpui tur anga an sawi te ka lo hriat ve avangin chak tak leh huai taka rorel turin duhsakna va hlan ka. View Sopnendu Mohanty’s profile on LinkedIn, the world's largest professional community. AP sorkarin officer eirute CCS rule hnuaiah chawlh tir zel tum Arunachal Pradesh sorkar chuan eirukna umbo tuma a hmalaknaah, eiruk vanga thiam loh chang officer-te chu CCS rule 56(j) hnuaiah pension-a chawlh tir zel an ni dawn tih a sawi. Keiin ka hna ka chan phah bawk. - Laltlanzova Khiangte hna hniam han thawk dawn se officer lian ni tura fuih an lo ni ve tawh si! Nu leh pate an lo pui vak bik lo nen; nupui neih a lo hun chho a. Min lainata min khawngaihna leh tun thlenga kan khawhar hlaua min lenpui tute zawng zawng chungah lawmthu kan sawi a ni. Secy, Tv PC Ramdinthara Asst Secy te nen tlai dar 3:00 PM ah Phullen panin an chhuak a. Chutih laiin forensic finfiahna awm lem lo pawha \ha tak leh dik taka 'judgment' siam theih thil pawh a awm tho mai tih chu hriatsa a ni a. Nupui pasal neih chungchanga thurawn tha pui pui te, tih tur leh tih loh tur hrang hrangte, fa enkawl dan te, chhungkaw inrelbawl dan te, nu leh pa enkawl dan thlengin, mi thiam pui puiin an ziak, bu chhah tak tak leh chhah vak lem lote pawh he khawvela tawng hrang hrang hian ziah a lo ni tawh a; chhiar peih tan chuan chhiar sen loh a awm. Khualkhua atanga lo kal zawng zawng. View Bart van Nunen’s profile on LinkedIn, the world's largest professional community. Kan driver ho nupui te bulah hian zanah ramhuai nen kan in be thin a te a lo ti a, ka ke kawi hi ramhuaiin min tih kawih sak te a lo ti thin a, kan driver nupui ten an hlau thei hle. A nupui nen hian fa pakhat an nei tawh nghe nghe. Officer nupui, chaw eikhawm nikhuaa an pasal te officer pui te nupui, hlim hmel awm taka 'I rangkachak thi chu a va nalh ve, I zungbun pawh chu a va nalh em' ti a an ta nalh zia hrilh hriat tuma zawt zawt thin te hlim lohzia leh in nuamin hlimna a lei tel lohzia te chu a ngaihtuah neuh neuh a. TV in en dun ten hrilh fiah thin rawh. Ram puma Village Council. Pu Thena hi kum 25 a ni a, Pi Thansiami hi kum 19 a ni thung. Inkhawm neih zat mander, Commissioner Lalzamlova (Mual Inkhawm nen)- vawi-7 rawn ngenna angin Mizoram Kohhran 4. KA THIANNU PA NEN. Chutah tak chuan Khawzaliana chuan a u Khuangcheuva'n a bum a ni tih a hre ta chiah a! Cherhmunah chuan a nupui leh a fapa Nikuala nen an rawn pem chho leh ve ta ngat a. Tawitlang hnuai nula zingah kei ka ni in ti officer nupui nih tum a bei ngar ngar te, țhenkhat lah Sawrkar hnathawk fanu in ti ngat a hming chhal an awm lai hian kan tana langsar tak chu Uchhingpuii tho tho kha a ni zel. A fanu (Jatly Kangmeiza), Meitei nun nen an hrin, an fa neihchhun Mary Winchester kum 5 mi vel chu an man a, an ram LUZ Hills-ah an paw haw ta a ni. Ka nupui duhtak chuan " An va han vannei tak, Pathianin an ram a siam dan hi an vannei a ni ringawt", a ti deuh chhen. Vanduaina tawk a boral ta Henry Lalengkima hi tunhnai deuh mai a nupui nei niin, a nupui nen fa anla neilo a, a ruang hi nizan khan a chenna Kolasib Hmar Vengah lumen niin, vawiin chawhma khan Kolasib damdawiin a postmortem a nih hnu ah chhun dar 12 khan vuiliam a ni. For many years now Lowland is registered with the Stichting Normening Arbeid and therefore registered in the Dutch Labour Standards Register which means being certified NEN-4400. Nupui pasal nei tawh tan a tangkai takin tih thu-ah ka han sawi chauh dawn a ni. He Police Officer pawh hian a harsatna chu hraitthiamna thui tak nen a lo ngaihthlak sak hnu ah rem a tih sak. Tunah chuan a sum leh pai hausakna te, hriselna leh chhungkua te, a in leh lo nen lam, a neih zawng zawng chu kalsanin Chanchin |ha hril turin a chhuak ta a ni. A hnuah Methodist kohhranah a lut a. Pune kan panna kawng hi Guwahati - Bombay direct train a ni si a, Thlawhtheihna-ah ka la chuang reng reng lo. Chuti chuan, kum 1991-94 a Dingdi Art gallery ka siam lai a khawnvartui leh meihawl nena eirawng kan bawl lai leh Zozial zuar a kan inhlawh tak tak a, kan harsat tluk khan Delhi lam ka tinzawn leh si avang hian kan harsa zual leh sauh dawn tih chu ka nupui fanau te nen kan hrethiam tawh khawp mai. NATIONAL FAMILY BENEFIT SCHEME (NFBS) : He Scheme hi IGNWPS (Hmeithai Pension) nen hian ngaih pawlh loh tur a ni. An thawh that loh chuan thlak emaw sawn emaw in an awm thin. A lal lutuk a thawh tur hna a nei lo va, nalh tak taka incheia len zuar zuar a ni mai. Nupui a nei: Lehkha a zirlaia a ngaihzawng thin Miss Jane Hercus nen Oct 17, 1865 khan an innei a, Jane-i pawh hian Chalmers-a rawngbawlnaah a tuipuiin rilru leh tih takzetin rawng a bawl thin niin Chalmers-a hian a sawi. Pu Thena hi kum 25 a ni a, Pi Thansiami hi kum 19 a ni thung. Natna tam tak heng zunthlum, thisen sang, leh akaihhnawih thauchhia kan tih tehian kan ei leh in nen inzawmnathuk tak an nei a. Fa 3 an nei mek a. phurthak viau suh” tiin insiam pahin an infiam bawrh bawrh a, kawngka kik ri chuan kan titi kal lai chu a pawt chat a,Andy chu rang fahran hian kawngka lam a pan a, ka lo rin lawk deuh tho Nu-i chu a rawn lut a, zanin chuan Andy chu ka ta a nih theih loh zia a tichiang lehzual ta. Dahrawka fanu nula Thansiami nen chuan kristian dan thianghlim hmangin 1946 september 17 khan Dawrpui Biak In ah Pastor Thanga kutah an in nei ta a. mitin in kan mamawh Industries hnuaih tailoring a thlang a, puanthui khawl an dawn bakah. An hlim ve dâwn lai takin a nupui leh fate chu hrilêng lakah a chân zui leh ta si! Mi dang hum thei si, a nupui fanaute hrilêng laka a hum thei ta lo chu ama tân pawh mi diriam a hlawh phahna a tling ta. Nicander-a nupui chu Kristian ve tho niin, a pasal chu huaisen taka a thil tawrh te tuar chhuak tûr leh hlen chhuak tûrin a fuih a, Marcian-a nupui erawh milem pathian betu a ni a, a pasal chu amah leh an fa sên vâng tala amah inchhanhim tûr leh Isua chu phatsan mai tûrin a thlèm a. 1944 ah Mizo Union a zawm akum 1952 atangin an party president ani tana Kum 20 lai Mizo Union party President a ni. Tv PC Ramdinthara Asst Secretary hian a motor Bolero a thawh chhuak bawk a. Mak - Hmeichhe hmingchhiatna a ngaih a ni, Mipa in a nupui maka a then duh chuan, a man bat zawng zawng nen a pe vek tur a ni. Kan thian chu ni eng emaw zât hnuah a rawn kîr leh a, a thil hlu min pêkte chu lâk lêt leh a duh thu a rawn sawi a. 𝐒𝐈𝐋𝐕𝐄𝐑 𝐉𝐔𝐁𝐈𝐋𝐄𝐄 𝐑𝐎𝐏𝐔I 𝐓𝐀𝐊𝐈𝐍 𝐇𝐌𝐀𝐍𝐆. Kum 1958-ah sipai ziaktu bel thum (Sgt. Local Officer zawng zawng. Ka nupui neih pawha ka dinpui, ka thianpa te khua a ni a. Chawimawi a phu anga chawimawi anih chuan Thalaite zingah Kohhran dan thianghlima Nupui/ Pasal neih chakna a lian lehzual ngei ang. * *Amaherawh chu he dan hian court in a nupui pasal neihna 'valid' lova a puante chu a huam lovang. 2,000/- a sanction a. Kum 33 a nihin nupui, Mary Laurene Mauger a nei a, 1900 US census record-a a landanin fa an nei lo va, a nupui chanchin pawh hi hriat tur a tam lo hle niin a lang. ah copy phal a ni a, copy tur erawh chuan hetiang te hi zawm a ngai: a) a ziaktu emaw webmaster te hnenah hrilh hmasak phawt a, an phalna lak ngei ngei tur a ni b) a ziaktu hming leh in source storyfb. Territorial Staff Band. He Police Officer pawh hian a harsatna chu hraitthiamna thui tak nen a lo ngaihthlak sak hnu ah rem a tih sak. Kum engemaw zàt a vei leh hnuin Anne Ponsarde Gemelle-i nèn an innei ve leh ta a; mahse, fa an nei zui ta lo. A nupui a hlimpui em em \hin, fa duhawm tak tak hrin saktu, a hming a lam fo \hinin a boral san meuh chuan a tuarna hle ang tih a rin theih, Chutianga a nupui a sunna hla ah pawh hian – Lei taksa chu boral mahse thlarau taksa a a lenpui tur te chu mitthla nghalin, chu ngei chu hmuh a chak thu hetiang hian a han puang chhuak leh a. Buatsaiha nupui a ni ta nghe nghe. Krista hmaiah tak chil an chhak khum hi," a rawn ti ta mai a. Hmun thenkhatah chuan PKP party vote pek thlak lohna hmunah pawh PKP chuan vote an hmuh thu te dawn a ni bawk. Zachunga leh a thiante pahnih Lawngtlai Bazar ami te chu Thingzailui ah hian an kal a,Pathianni zan ah a thian pakhat zawk hi a haw a,an thiandang pakhat chu Thawhtanni August 5 chhun dar 11 velah a haw ve thung a,S. Hmeichhia hi a tlangpuiin mipa aiin general Knowledge an hniam zawk a. vaibelchhe 8805 nuai 30 ruahman a nih thu hi tarlan a ni a. Rawlthar an kahna hmun atang chuan Lenlang lui kam vel chu 2 inches Mortar-in an bomb a, lui lam hawiin silai an kap chiam bawk a. Rambuai hnuah Aizawlah awm lehin tunah Chawnpui vengah an awm. 26 Weekly News 1-7 July, 2011 Estd. Sap Sipai Officer, Thomas Herbert Lewin (Thangliana) chuan 25th. Hei hi student centre 'NEELSIE' a ni a. Mualthuam Post-a awm, Lawngtlai khua chu Kawrthah Police Station-ah an la kawl zui zel a, thil tih fel ngai a tam avangin Kawrthah Police te hian thawhlehni khan Mamitah rawn chhohpuiin, Magistrate-ah Police Remand (kawl chhunzawm) an rawn dil a, Ni 5. BIGAMY(Nupui pakhat aia tam neih) : Section 494 IPC kan en chuan mi tupawh nupui pawmlai nei reng chungsi a nupui/pasal dang nei leh chu dan angin kum 7 tantir theih ani a, chawitir theih ani bawk ang. Freddie ltm Thursday, 26 July 2012 va mai a ni,zan dar ruk alo ri a officer!. mitin in kan mamawh Industries hnuaih tailoring a thlang a, puanthui khawl an dawn bakah. Search the history of over 377 billion web pages on the Internet. Magazine size pangngai, page 40, Rs. NFBS hi thla tin a pek nilo, vawi khat chauh tanpuina pek chhuah thin a ni. Parachute zar hlim lo chin chiah chiahah faisa hlawm keih tan tan chung khan thiante nen a goal hun kan nghak thap mai. Hetah hian member 100 chuang kan kal a, Item pathum kan nei bawk. " Dr Sow Pittra chuan a lehkhabu ziak "History of Karen and its Neighbours" tih a ziakah chuan hetiang hian a ziak: "Ka ngaihtuah ka ngaihtuah hian, Karen te, Kachin te, Siam te, Outchin te, Chin. Sunday School Board leh Outreach Board member zawng zawng. 1952 kum chun nupui ki nei nawk a, a rihming chu Hnilliani a pa Renga a nu Tinkungi Hlangsasuan ve anchang. 2014: Mizoram Lok Sabha MP thlanna Zirtawpni kalta a vote tla zat chu 61. Amah vangin zan lothleng tur hi nuam ka ti veng veng thin. A nupui Sari a ching si a, a bawihnu Hagari nen fa an nei dun a, a nupui Sari hriatpuinain a nei a ni. C Lalvunga (Zikpuiipa) in a, a nupui (Zikpuiinu) a han um dan vel thawnthu nen te pawh ngaihzawm theih a ni lek lek mai. A thiannu Pi Nuchhungi (Chhungpuii) nen hian Mandalay tlang hnuaia awm, 4. Natna tam tak heng zunthlum, thisen sang, leh akaihhnawih thauchhia kan tih tehian kan ei leh in nen inzawmnathuk tak an nei a. Lungpher kan thlen dawn hian namen lova ruah a sur avangin ka thlenna tur pawh chu kal hmasa lovin ka pu te in ah chuan ruah ka nghak han ta zawk a, ka pi alo damlo bawk nen. Suma chuan a kawngah a han kuah chat mai a, a rawn hruaitu chuan a banah a vuan a. Iengleiin amani mi pakhat khan lo rul thei tanaw sien an thei angang a in rul pui dingin an intiemkam bawk a. Fanute zarah makpa officer, puzawn te duat thiam, kohhran leh khawtlang ngaihsan tham lawiha ineiru milian thiam bawk, farnute leh nu leh pate laka nupui chhan ngam, chawlhni tûk apianga puzawn te in chuangkai zat zat thei kan la nei ve ang a. Mahse remchanlohna engemaw avangin (OTT) chu kal ta lovin ziaktu hna a thawk ta zawk a. An fa u ber Zâikungi hmingin Zâikungi pa, Zâikungi nu tiin koh \hin an ni. Dek Party hun lai khan tlangval a la ni a, a nupui Pi Tanveli nen hian Luangpawnah an innei a. An chhehvela Tuikuk awmte nen hian an inneih pawlh a, ngaihzawngah pawh Tuikuk nula ngaizawng an tam khawp mai. Inleng leh kawmtu mi pawimawh tak. in hmuam up reng hi inning ve em? world record break ang u aw. Seeing then that we have a great high priest, that is passed into the heavens, Jesus the Son of God, let us hold fast our profession. Chung min duhtu te zingah chuan sawrkar officer motor dawng pha chin ngat pawh an tel nia. "IAS nula ngat nupui a neih chu a nuam hle turah Hlimawma hian a ngai a, a tawp ah zawng, min rawn pan leh tho a ni hi, a fapa nu ka ni tlat a,eng vangin nge a fapa chu in nuam tak ah chen tir lo bik ang, A nu nen a rawn kan ve fo ang chu,chuan ka fapa pa chu i hre tawh ang chu" ka thu hriat chu mak ka ti, Min thawng bawk,mahse na tih na ka nei. Kohhran Upa ho zingah tumah rin a nei lo va, rawngbawltuteho lek phei chu indaih loh avang chauha ni ve ang lekah a ngai vek. Inneihna vawngtu, *Licenced officer* hnenah inneih an duh thu chu an thlen ang a, Inneihna vawngtu chuan innei turte nen in rawn tlangin, inneihna tur hun leh hmun an ruat ang a, inneihna tur hriattirna chu hmun remchang laiah tar turin, kohhran kal phung pangngai angin, puanzar theih a ni bawk ang. Chumi bakah chuan,Sehrui sahchah man te, charsut phawi man te, hmingchhiat man te, inneih nia mipa lamin hmeichhe lam tana a sensote hi Fanghmano ei a ni vek. inkhat a awm dun siin kum 7 zet a nupui nen (nupa nun) an. Mahni nupui hmangaihtu chu mahni inhmangaih a ni. iii) Bungtlang S atang hian Bungtlang N, bial hawn thar turah kan insawn ta a. Check gate-ah te officer motor a nih avanga check ngam loha tlan tlang kan awm tlatte hi 'Equality Before Law' nen chuan a inkalh chiang alawm! Hei hi zu khapna dan a hlawhchhamna pakhat pawh a ni. An pawisa puk chu sungkuo nu sawm vel pei a a group a insiemin an inhrietpui tawl a, nupui sawm ruol velin an hrietpuina tak kha a guarantee laitak chu ani el a. Nupui pasal neih lamah hian hnam dang an nei vak lo. Dânah chuan i nupui chunga kut i thlak kha Governor/Chief Minister nupui chunga kut i thlak nen a pawi dan a inang vek. Tuten emaw an lo tangkaipui takin zak rilru deuh chung chungin kan han sawi dawn a nih chu. Kum 1986 atang khan a biangah Nerve na in a tibuai tan a, Guwahati Neurology Centre panpui a ni a, tihdam mai theih a nih loh avangin a thih ni thleng hian ni tin damdawi a ei thin. Nihna sang leh Hausakna lam en lovin, Kohhran dan thianghlima Nupui Pasal nei an awm chuan kan tihturah ngaiin inkhawm pui thin ila, chawimawi an phu a ni tih hriain kan theih tawk theuhin chawimawina hlan thin ang u. A tlai tawh bawk nen kan thut na step ah chuan kan titi lai chuan i chhe lo anih chu min tia. December ni 25 (Krismas ni), 1871 khân sap sipai officer, Thomas Herbert Lewin (Thangliana) chu a nupui Dari leh a hote nen Belkhai atanga mêl 6 Tuikawi khuaah Krismas hman puiin an kal a. Pathian ram a vei teh lua vang pawh ni lovin thil tih dan phung ve renga ngaiin sawma pakhat pawh a pe thla tin thin. in hmuam up reng hi inning ve em? world record break ang u aw. Hei hi India ram tih dan phung nen chuan a inhlat hle a ni. Mualthuam Post-a awm, Lawngtlai khua chu Kawrthah Police Station-ah an la kawl zui zel a, thil tih fel ngai a tam avangin Kawrthah Police te hian thawhlehni khan Mamitah rawn chhohpuiin, Magistrate-ah Police Remand (kawl chhunzawm) an rawn dil a, Ni 5. AP sorkarin officer eirute CCS rule hnuaiah chawlh tir zel tum Arunachal Pradesh sorkar chuan eirukna umbo tuma a hmalaknaah, eiruk vanga thiam loh chang officer-te chu CCS rule 56(j) hnuaiah pension-a chawlh tir zel an ni dawn tih a sawi. I nupui kha mawl bik ah ngai suh. Sanga, MCS, nupui neih khan a hma lamah Pi Rii nen an thu a. A chunga ngaihdan pahnih khi en let ila, Inner Line Regulation a tha ti tute an chan a tha zawk a. *CONGRESS GS IN CHHASS THAR NEI Pathlawi kum 67 mi Indian National Congress party General Secretary ni mek bawk Digvijaya Singh chuan nikum a nupui a sun hnuin tunlai hian TV journalist Amrita Rai nen an inngaihzawn thu a sawichhuak. Thla_____ ) chhungin a pung awm ang ang nen ka pe tla/rul vek ang tih ka rem ti a. Mizoram sawrkar chuan MCS Office \hen-khat awmna siksawiin DM&R-a Joint Director nilai, H. Heng Kristiante hi Kuwait nen an inrina bula Khafji khawpuiah India mi Kristian pakhat ina \awng\ai hona nei an ni a, Police ten an luhchilh hnu hian he hmuna \awng\ai Kristiante hi a pui a nawiin an khawm vek a, inhmuhkhawmna atana an hman \hin he ina Kristian lehkhabu leh Bible-te Police hian an man khawm vek bawk a ni. Police-te hnen atanga thu dawn danin, Chhuanthanga hi a nupui nen an inthen tawh a, a fate nen an awm a ni. A hnu ah tlawhna remchang a awm loh avangin ka tifuh viau. Chu'ng MNF Hruaitu Ṭhrenkhatte chuan Pamphlet te siamin, ''Pu Laldenga chu a in-surender tawh! Condition nei loin India a thlawk lut! India citizenship a pawm,'' ti tein nasa takin an bei a. "IAS nula ngat nupui a neih chu a nuam hle turah Hlimawma hian a ngai a, a tawp ah zawng, min rawn pan leh tho a ni hi, a fapa nu ka ni tlat a,eng vangin nge a fapa chu in nuam tak ah chen tir lo bik ang, A nu nen a rawn kan ve fo ang chu,chuan ka fapa pa chu i hre tawh ang chu" ka thu hriat chu mak ka ti, Min thawng bawk,mahse na tih na ka nei. 1959 April ah Aizawl bial atangin District council member atan atlinga, 1959 october ah Assam MLA ni turin Lunglei bial atangin atling leh a, 1970 District Inthlanah. Lalmuanawma Hauhulh - June 1, 2019. Chu'ng MNF Hruaitu Ṭhrenkhatte chuan Pamphlet te siamin, ''Pu Laldenga chu a in-surender tawh! Condition nei loin India a thlawk lut! India citizenship a pawm,'' ti tein nasa takin an bei a. Marine sipai Commander (Leutenant Commander) a kai hman daih a ni. Ani nen hian fapa 5 leh fanu 4 an nei. Oct ni 9-15 2007 khan, Hyderabad a Henry Martin's institute a buatsaih, International seminar on Women's interfaith journey neih a ni a. A ni hi Aizawl Greenwood Hospital Doctor lar tak Dr. Mualthuam Post-a awm, Lawngtlai khua chu Kawrthah Police Station-ah an la kawl zui zel a, thil tih fel ngai a tam avangin Kawrthah Police te hian thawhlehni khan Mamitah rawn chhohpuiin, Magistrate-ah Police Remand (kawl chhunzawm) an rawn dil a, Ni 5. Winter Season: October atanga February thla chhung hi Winter Season a nih avangin, Ceremony leh Biakin Inkhawmah Navy Blue Uniform hak alo hun leh dawn ta a, India Eastern Territory chhunga Salvation Army member te kan inhriattir a ni e. Sources also said that SDF fighters were. Malenus-a thinrim chuan a nupui Helen-i chu lak let leh tum in Greek ram hrang hrang a roreltu te leh a, a unaupa phawhraw zet mai Agamemnon-a te, Greek indo thiam lutuk mai Achaean mi Achilles-a, pathian te fapa ni a an sawi thin te chu pun in sipai rual tam lutuk mai nen chuan Troy khawpui chu an run ta a. Chutih laiin forensic finfiahna awm lem lo pawha \ha tak leh dik taka 'judgment' siam theih thil pawh a awm tho mai tih chu hriatsa a ni a. Officer zawng zawng. alkaly (alkali,-lai), n. A nupui chuan, "I zin bo hlân khân kan thian pakhat a lo zin a, thil hlu tak pahnih hi min rawn pe a. Heng kawng thum hruaitu, Venghimtu or Hmangaihtu, leh Ngaihtuahtu te hi pain a hre rengin a theih ang tawkin a thawk tur a ni a, nupui te leh chhungkaw member dangte nen thinlung hmunkhatin a enkawl tur a ni. Tunah chuan a sum leh pai hausakna te, hriselna leh chhungkua te, a in leh lo nen lam, a neih zawng zawng chu kalsanin Chanchin |ha hril turin a chhuak ta a ni. 05% a ni a, hetah hian Tuikuk vote leh Postal ballot vote te a la tello a, heng zawng zawng nen belhkhawm anih hunah chuan vote tla zat hi 62% a tlin ngei rin a ni. ISUA NEN - CHHUNGKUA-AH (He Sermon hi Kumthar Program, New Siaha, ECM Local Church, Dt. An hlim ve dâwn lai takin a nupui leh fate chu hrilêng lakah a chân zui leh ta si! Mi dang hum thei si, a nupui fanaute hrilêng laka a hum thei ta lo chu ama tân pawh mi diriam a hlawh phahna a tling ta. Krista nen chuan eng hrehawm pawh, eng llungngaihna pawh lawmna lo chang thin si a. Aigupta buai avang in Israel ram a thlaphang. Mahni inuluk tak a ni tih a hriat theih mai. Welcome to Putchhuak !. La nei ve rihlo, Thianpa Hminga leh nei mai tur Rinngheta te ka ngaihtuah bawk a. Home Missions school is located in the heart of the Citiy, Aizawl. Ka bula \hu ve reng ka nupui chuan a dawh thei ta ngang lo va, "Richard, ding la, Krista hmaia zahna kai ta luai mai hi han hru fai nghal rawh. ah copy phal a ni a, copy tur erawh chuan hetiang te hi zawm a ngai: a) a ziaktu emaw webmaster te hnenah hrilh hmasak phawt a, an phalna lak ngei ngei tur a ni b) a ziaktu hming leh in source storyfb. Tawitlang hnuai nula zingah kei ka ni in ti officer nupui nih tum a bei ngar ngar te, țhenkhat lah Sawrkar hnathawk fanu in ti ngat a hming chhal an awm lai hian kan tana langsar tak chu Uchhingpuii tho tho kha a ni zel. Ka pa nen cia awm kan nia, kum 17 bawr vel thisen cak vanglai leh zagfuk hnemlai tak ka nia. Chhungkhata lu ber anih avangin an harsatnate hriain chung chu a theih dan ang in a ngaihtuah thin tur a ni. , EST November 7, 2017. Mahse ka sawi ve chak miau si. Hei hi Pathian ropuina, kan tihtur leh dam chhan ropui ber ah a ring. Sanga an i ti chu ahong a, ati chu ,"Tuhom mimal in om naw roi khote tē hom in om naw roi ânhun ta naw, sorkar hom in. Kan unau hi mipa sawmlehpahnih kan ni a, kei hi a naupang ber dawttu ka ni a, ka u te chu ka pa nupui dang laka a fate an ni a, ka chhang nen hian nu hmun kan ni. Department hrang hrangten an thisen thianghlim leh thianghlim loh Test tur pawha hma hruai ngam se an duh thu MSACS lam hotuten an sawi bawk a. Ram puma Village Council. I nupui kha mawl bik ah ngai suh. 2010: Finance commission 13-na chuan kum 5 kal leh tura Mizoram sum hman turin Rs. Ryan Holets chu kum 27 a upa a ni a, Albuquaerque Police Dept ah officer a ni. Nupui pasal zawnna leh counselling hmanrua a ni a, Rang leh man tlawm taka inpawhna a ni a. India ram Dan: India ram dan kan en chuan CrPC Section 163-na chuan police officer te'na tharum hmanga mi an dawp a phal hauh lo tih kan hmu a. A Lalpa hnenah a chawl ta: Hetianga lungngai lusuna a hun a hman mek lai hian Burma rama missionary thawk a fapa boral thu chuan a rawn deng leh a, a tan chuan a beidawnthlakin Pathian hnen atanga thil ropui. Sunday School Board leh Outreach Board member zawng zawng. A nupui Lalrothangi nen fa 11 an nei. An hna ber chu an in atanga mel 2 zet a hla a school pakhat a tuktin a mei va chhem chu a ni a. Thla_____ ) chhungin a pung awm ang ang nen ka pe tla/rul vek ang tih ka rem ti a. He hmun a awm lai hian Sipai School te a din a, chu chu 'English Medium School' a ni a. NATIONAL FAMILY BENEFIT SCHEME (NFBS) : He Scheme hi IGNWPS (Hmeithai Pension) nen hian ngaih pawlh loh tur a ni. Anderson will provide a business update to the EEI Financial Conference at approximately 11:15-11:55 a. Official Special Report YouTube Channel** **Like, Share & SUBSCRIBE** Hemi channel ah hian theih ang angin video upload kan tum anga, SUGGEST duh. Awle misual thiante Vai Tha mi intawng ve em?. Newspaper Directory to find information about American newspapers published between 1690-present. A nupui pawh Sângpuii a tluk lo deuh e tih thu lovah chuan hmelṭha tak a ni. Ka nupui hming - Rut Chongloi. See the complete profile on LinkedIn and discover Jukka’s connections and jobs at similar companies. Dance Wing, Drama Wing leh Music Wing-ah te hian Instructor te awm hrang thliahin, Senior Instructor 1-in a khaikhawm (enkawl ho) a ni. Ruthi duh ang ngei chuan Naomi nen chuan an leng dun a, a tawpa Ruthi chan \hat zia kha kan hre awm e. Chu chu Pathian hriatpuina chu a ni ve tlat lo. I nupui kha mawl bik ah ngai suh. Inneihna vawngtu, *Licenced officer* hnenah inneih an duh thu chu an thlen ang a, Inneihna vawngtu chuan innei turte nen in rawn tlangin, inneihna tur hun leh hmun an ruat ang a, inneihna tur hriattirna chu hmun remchang laiah tar turin, kohhran kal phung pangngai angin, puanzar theih a ni bawk ang. Chumi bakah chuan,Sehrui sahchah man te, charsut phawi man te, hmingchhiat man te, inneih nia mipa lamin hmeichhe lam tana a sensote hi Fanghmano ei a ni vek. Zachunga leh a thiante pahnih Lawngtlai Bazar ami te chu Thingzailui ah hian an kal a,Pathianni zan ah a thian pakhat zawk hi a haw a,an thiandang pakhat chu Thawhtanni August 5 chhun dar 11 velah a haw ve thung a,S. 1959 April ah Aizawl bial atangin District council member atan atlinga, 1959 october ah Assam MLA ni turin Lunglei bial atangin atling leh a, 1970 District Inthlanah. Secy, Tv PC Ramdinthara Asst Secy te nen tlai dar 3:00 PM ah Phullen panin an chhuak a. Chuvang chuan kan topic "ka nupui duhzawng" tih hi thiltha chu a ni tiin biblically in kan prove ta phawt mai a ni. Chumi tur chuan an hrisel a ngaih thu leh an tana hriselna ban theih awm chhun chu ART a nih thu uar takin a sawi bawk. —Hebrew 4:14 —(written and proclaimed already in AD 68: true Apostolic Church never anticipated 'Investigative Judgement & Cleansing of the Heavenly Sanctuary' on October 22, AD 1844). 5:1 Nimahsela mi pakhat a hming Anania, a nupui Saphiri nen an awm a; Anania chuan ram a hralh a, 5:2 a nupui hriatin a man a then a zep ta a; tin, a then a rawn keng a, tirhkohte ke bulah chuan a dah a. Krista nen chuan eng hrehawm pawh, eng llungngaihna pawh lawmna lo chang thin si a. He Police Officer pawh hian a harsatna chu hraitthiamna thui tak nen a lo ngaihthlak sak hnu ah rem a tih sak. 1950-ah a kaihhruaite nen UPC (United Pentecostal Church) an zawm a, District Pastor hna a thawk nghal a. )-a duty-te chu an lo hmin ru reng hlawm a. The following table sets forth the compensation paid or accrued to the Chief Executive Officer, the Chief Financial Officer, and the most highly compensated executive officers other than the Chief Executive Officer and the Chief Financial Officer (including officers of LPI), whose total annual salary and bonus exceeded $100,000 (they are. Nikhat chu ka u duty rawn haw chuan Aizawl lama kan thian hlui Manuna chu a nupui an hospital ah a awm thu a sawi a, keipawh tlawh ve ngei turin min ti a, a tukah chuan ka va kal ve ta nge nge a, ka va thlen chuan Manuna nupui chu rin ai takin alo nula a, Manuna nen chuan tunhma chanchin te sawiin kan ri chul a, an nu pawh a hlim ve viau a. La nei ve rihlo, Thianpa Hminga leh nei mai tur Rinngheta te ka ngaihtuah bawk a. Mahse, Mizo hnam hian kan mamawh che u a, thianghlim taka nung tur leh he ram din tha tur hian kan duh che u a, Mizo mipa te tanpuina nen thil ropui tak in ti thei a ni tih hria in, ngaihtuahna fim tak nen duh thlang thin ang che u. 5:3 Nimahsela Peteran, “Anani, Thlarau Thianghlim bum tur leh, ram man a then zep turin engati nge Setanan i thinlung a tihkhah le?. Centre for Women's studies, University of Hyderabad aiawhin ka junior naga nula nen kan va tel ve a, beisei ai takin a lo nuam phian mai. Freddie ltm Thursday, 26 July 2012 va mai a ni,zan dar ruk alo ri a officer!. Chawnghmun a pan laiin vai sipai nen an intawk a, kawng thlangah a zuang thla a, a tlan ta a, vai sipaite'n an kap zui a. 3 rd year ka zirlai in ka fa a pai a, ka fa a pai tih ka hriat rual rual in kan in ru nghal a mahse kan in nei thei lo. Roberts chu amah sum sengin a rawn hruai a, December 9, 1908 khan a nupui te nen Aizawl an lo thleng ta a ni. Tuten emaw an lo tangkaipui takin zak rilru deuh chung chungin kan han sawi dawn a nih chu. Winter Season: October atanga February thla chhung hi Winter Season a nih avangin, Ceremony leh Biakin Inkhawmah Navy Blue Uniform hak alo hun leh dawn ta a, India Eastern Territory chhunga Salvation Army member te kan inhriattir a ni e. mit that lam a tlem berah 6/24 a pahnihin a ni tur a ni. Khawpui nen nundan phung in letling thawk na hmun a khawsak chu a harsa kher maimipa zawk mah ni ila pachan harsa kati thin khawp mai keipawn hreawm ka tih chuan ka nupui phei chuan en tin nge hreawm a tih ang lechung zawng zawng karah pawh chuan kan nu chuan hreawm ti hmel min hmuhtir ngai lo, heivang hi a lawm ka hmangaih ngawih. Daktawr hnena a luh hun a hnai tulh tulh, kan mangang tulh tulh. A farnu nen chuan, "Lalsavunga'n nupui a nei ta bawk a, sa ngal khawng hrangin in awm ve tawh ang chu," Lallula chuan a ti a. Eng dân pawh nise, a hnuaiah hian mitin ang khatin awm thei ila chuan kan dan tam tak hi a hlawhchham lo tur. Dahrawka fanu nula Thansiami nen chuan kristian dan thianghlim hmangin 1946 september 17 khan Dawrpui Biak In ah Pastor Thanga kutah an in nei ta a. Khawpui nen nundan phung in letling thawk na hmun a khawsak chu a harsa kher maimipa zawk mah ni ila pachan harsa kati thin khawp mai keipawn hreawm ka tih chuan ka nupui phei chuan en tin nge hreawm a tih ang lechung zawng zawng karah pawh chuan kan nu chuan hreawm ti hmel min hmuhtir ngai lo, heivang hi a lawm ka hmangaih ngawih. 1952 kum chun nupui ki nei nawk a, a rihming chu Hnilliani a pa Renga a nu Tinkungi Hlangsasuan ve anchang. Ruantlang Kohhran kum 100 chanchin hi ziaka kan hmuh phak chin leh kan hmuh phak tawh loh, a hre phak nia ngaihte atanga a dik ber nia hriat khawn khawmte a ni a. Hmun thenkhatah anmahni sipai ralthuam nen an vau a, a bik takin tlangmi te, tlang chunga awm te leh an ngam zawng te phei chu an vau lehzual a, an sipai party Pyi Khaing Phyo party chu thlang ngei ngei turin an vau bet tlat a nih kha. Vala anga thiante chhiarkawp thiam loh vanga kum 40 hnu thlenga kawm duh loh hi a ching ve lo. Ringtu inti tamtakte hian Pathian hi kan ring zo lo fo thin a, Amah kan rin loh avang hian a hnathawh lo thlen hmain kan lo phatsan fo thin. Kum 16-30 inkar, zirlai leh dawra thawk an ni tlangpui. An khaw naupang dangte ang bawkin mipa naupang kum 7 mi lek Glenn Cunningham chu a u, kum 9 a upa Floyed nen an tih theih tawk hna thawkin an buai tuktin ve thin a. Mihring pangngai tan lunglen hi pumpelh theih pawh a ni kher lo ang. Inneihna a zawhfel khan Chief Minister te nupa va chibai ve kha ka chak angreng khawp mai a. Hei hian Loch a nen a kan thawh dun theih phah a, hna pawh kan thawk tha hle a. Tunah Chanmari Aizawlah an ch>ng. Pu Hawla hi a Personal Secretary Pu John L. Heng hun lai vel (?1784) hian Lallula pa unau fapa Laltuaka chuan Sabualah (tuna S. Chuti chuan, kum 1991-94 a Dingdi Art gallery ka siam lai a khawnvartui leh meihawl nena eirawng kan bawl lai leh Zozial zuar a kan inhlawh tak tak a, kan harsat tluk khan Delhi lam ka tinzawn leh si avang hian kan harsa zual leh sauh dawn tih chu ka nupui fanau te nen kan hrethiam tawh khawp mai. Khawv>l ram hrang hrang 20 lai fangin a zin chhuak tawh a. ah copy phal a ni a, copy tur erawh chuan hetiang te hi zawm a ngai: a) a ziaktu emaw webmaster te hnenah hrilh hmasak phawt a, an phalna lak ngei ngei tur a ni b) a ziaktu hming leh in source storyfb. A hnuah Methodist kohhranah a lut a. com tih in tarlang ngei Chhiarzawm rawh. A fanu (Jatly Kangmeiza), Meitei nun nen an hrin, an fa neihchhun Mary Winchester kum 5 mi vel chu an man a, an ram LUZ Hills-ah an paw haw ta a ni. Sunday School Board leh Outreach Board member zawng zawng. Fanute zarah makpa officer, puzawn te duat thiam, kohhran leh khawtlang ngaihsan tham lawiha ineiru milian thiam bawk, farnute leh nu leh pate laka nupui chhan ngam, chawlhni tûk apianga puzawn te in chuangkai zat zat thei kan la nei ve ang a. A va pawh chuan tuin emaw a nupui tura a rawn ruk/hruai hi a lo ni a. An pawisa puk chu sungkuo nu sawm vel pei a a group a insiemin an inhrietpui tawl a, nupui sawm ruol velin an hrietpuina tak kha a guarantee laitak chu ani el a. 10 posts published by mizoisrael on March 29, 2011. Parachute zar hlim lo chin chiah chiahah faisa hlawm keih tan tan chung khan thiante nen a goal hun kan nghak thap mai. He hmun a awm lai hian Sipai School te a din a, chu chu 'English Medium School' a ni a. A farnu nen chuan, "Lalsavunga'n nupui a nei ta bawk a, sa ngal khawng hrangin in awm ve tawh ang chu," Lallula chuan a ti a. Hmun thenkhatah anmahni sipai ralthuam nen an vau a, a bik takin tlangmi te, tlang chunga awm te leh an ngam zawng te phei chu an vau lehzual a, an sipai party Pyi Khaing Phyo party chu thlang ngei ngei turin an vau bet tlat a nih kha. Cotton (a hnua a Sir Henry) tia koh chuan, Bengal Chief Secretary a tang chuan, kan thil kalphung that zia chu a hmu a, hmar lamah thawh ve nan Rs. Nupui pasal nei tawh tan a tangkai takin tih thu-ah ka han sawi chauh dawn a ni. A copy of the slide presentation from the meetings and the business update presentation is furnished as Exhibit 99. James Chalmers leh Jane-i te nupa hi an in hmangaih em em a, rawngbawlnaah pawh Chalmers-a hian a tui phah hle a ni. A letling thawk a ni e. Ka nupui (ti ila kan la in nei chiah lo) nen hian BA 2 nd year ka zir laiin kan in tawng a. Thiante uan peih a zârah nupui nei tur than ten kan han thâng tak ang nawk nawk a, ngâwi tak rawh u, ka nupui neih hun tura min rûatsak tun thlâ ni 30-ah hi chuan ka haw bo san daih hlawm ang maw le, a hun hmaa (ngaihzâwn tur êm pawh hmuh hmâ hmâ a!!!!)kut suih mai chu ka duh bîk tawp hleinem!!!!. Lalzirliana hi Pu L. Thlifim monthly magazine hi Aizawl atangin thlatin tihchhuah thin a ni a, thalaite leh mitinte hmasawnna leh bengvarna tur thil chi hrang hrang ziah thin a ni. n Oklahoma thli chhe tleh mi 50 chuang thi American ram Oklahoma State-ah Thawhtan (May 20) chawhnu lam khan darkar khata mel 200-a nain thlichhia a tleh a, a thi zat 51 niin puan a ni a. A nupui a hlimpui em em \hin, fa duhawm tak tak hrin saktu, a hming a lam fo \hinin a boral san meuh chuan a tuarna hle ang tih a rin theih, Chutianga a nupui a sunna hla ah pawh hian – Lei taksa chu boral mahse thlarau taksa a a lenpui tur te chu mitthla nghalin, chu ngei chu hmuh a chak thu hetiang hian a han puang chhuak leh a. A ni hi Aizawl Greenwood Hospital Doctor lar tak Dr. Mahse ka sawi ve chak miau si. Bart has 4 jobs listed on their profile. “A lum tehreng nen Lal Andy. Fa 3 an nei mek a. TV in en dun ten hrilh fiah thin rawh. A nupui pathumna Grace Hughes Carey nen kum 1823 khan an innei a, Carey-a thih hnu kumkhat 1835, July 27 khan kum 58 mi niin a thi bawk. A nupui nen hian fa pakhat an nei tawh nghe nghe. Chhungkhata lu ber anih avangin an harsatnate hriain chung chu a theih dan ang in a ngaihtuah thin tur a ni. Dek Party hun lai khan tlangval a la ni a, a nupui Pi Tanveli nen hian Luangpawnah an innei a. A chang khatna a "Zâikungnu" tih lo lang hi, Dek Party zâithiam Pu B. BA a pass hnu hian Nagaland-ah kalin Akuloto Government High School-ah zirtirtu hna a thawk a, kum 1971 ah a pawisa khawl tlem te nen Shillong-ah hna zawng turin a let leh ta a, Ministry of Information and Broadcasting hnuaiah Field Publicity Officer (FPO) in a lut ta a ni. Mamit District tan chakkhai hrang hrang lakluhna leh thil thar hralhchhuahna kawng zau takin a inhawn phah dawn thu te, Kolasib District leh Bairabi chu Mizoram chhuahka pawimawh an nihna belhchhahtu a nih tur thu te a sawi a. Dek Party hun lai khan tlangval a la ni a, a nupui Pi Tanveli nen hian Luangpawnah an innei a. MCGN duhsak leh tanpui tu duhawm tak tak, he khawvel chhuahsan tawh an awm nual a. Sanga an i ti chu ahong a, ati chu ,"Tuhom mimal in om naw roi khote tē hom in om naw roi ânhun ta naw, sorkar hom in. Keia chhim zin ve, thenawmte paw'n an hriat loh nen chuan tehkhin chi a ni lo. A farnu nen chuan, "Lalsavunga'n nupui a nei ta bawk a, sa ngal khawng hrangin in awm ve tawh ang chu," Lallula chuan a ti a. School Department Director leh officer dangten an tawiawm a, School thuneitute nen thiltih dan tur an sawiho nghal a ni. Lal Isua hna kan thawhna kawngah hian Setana hian fing ver vek takin, a langa thil tisual ni a lang si lo hian thlemna lian ber leh te reuhte te hmangte, changkang tak tak hmangte in. Keini ang tar kiring thi ve mai maiin an chhuah a kham lo. Pu Hawla hi a Personal Secretary Pu John L. Kum 2007 khan a nupui nen an in\hen a, hemi avang hian a rilru pawh a nâin a hah thei hle a. AP sorkarin officer eirute CCS rule hnuaiah chawlh tir zel tum Arunachal Pradesh sorkar chuan eirukna umbo tuma a hmalaknaah, eiruk vanga thiam loh chang officer-te chu CCS rule 56(j) hnuaiah pension-a chawlh tir zel an ni dawn tih a sawi. Kan tlan mek lai chuan kawng sir pakhat ah hian chhungkua ni awm tak pa ber hnathawhna lungral leh thir tiang nena in pu chuan kan chuanna lirthei chu an lo phar ding a, an rawn thut luh ve chuan an vaiin nausen te nen 4 an lo ni a, nuber pawh chu en reng reng pawh hian chhun lamah hna rum a thawk ani tih hriat ngawih ngawih hian a hmel hmai vel chu a sen tul bawk a, an fa upa zawk ni a lang. ATTILA 'SCOURGE OF GOD' - ( 434 - 453 AD ) Barbarian lal, a kalna apianga chhiatna rapthlak tak mai thlen ṭhintu, Rome lalram tlu chhe meka cheng ten an hlauh êm êm chu Atilla leh a mimawl rual Hun te chu an ni. Kum 2009 khan UP a Samajwadi President a ni ta a. mitin in kan mamawh Industries hnuaih tailoring a thlang a, puanthui khawl an dawn bakah. veng paruk awmin Edenthar nen Local Council-ah MNF thlan tlinna bial a ni a, Chanmari, Electric, Zarkawt leh Huntharah Congress an tling a ni. ATTILA ‘SCOURGE OF GOD’ – ( 434 – 453 AD ) Barbarian lal, a kalna apianga chhiatna rapthlak tak mai thlen ṭhintu, Rome lalram tlu chhe meka cheng ten an hlauh êm êm chu Atilla leh a mimawl rual Hun te chu an ni. MCGN duhsak leh tanpui tu duhawm tak tak, he khawvel chhuahsan tawh an awm nual a. SSA, NREGS etc. Officer meuh pawh ni se, Form fill-up tur leh signature pek ngaihna chi ah pasal ten kut zungtanga kawk va a,a sign-na tur kawhhmuh ngai an la tam asin. Chung hun lai chu hun harsa tak a ni. IAS Officer pension-a chhuak dangte chu Pu Zothankhuma leh Pu P. Inkhawm neih zat mander, Commissioner Lalzamlova (Mual Inkhawm nen)- vawi-7 rawn ngenna angin Mizoram Kohhran 4. Pastor Quarters ala ruah mai loh avangin, thenawma kan U-te inah, kan thlen zan hian kan riak a. Thil ṭha ti atân Krista Isuaah chuan siama awmin, ama kutchhuak kan ni si a; chu thil tha tih chu kan awmna tûrin Pathianin a buatsaih lâwk a ni. Tichuan Motor pahnihin Phullen an pan a, thlen veleh Pavalai Pawlte nen inhmukhawmin inpuahchahna chu thlirho a ni a. Mahni nupui hmangaihtu chu mahni inhmangaih a ni. September, 2010 atang khan Synod Mission Board Media Ministry nen tangkawpin Hindi Gospel Programme (Susamachar Prasaran) buatsaih a ni a, LPS, Zonet leh MMEM atangin Pathianni tlaiah tihchhuah thin a ni. He hla ka phuah hma leh phuah hnu kum sawmhnih zet thlengin, nupuiah ka nei thei ngei dawn emaw ka tih te nen hian kan inhamtawng zan lo fo thin a, amah u Vankhama'n 'Tingtang tum mi chu an leng rei duh ngai e,' a ti mathlawn lovin (Ka pian ni leh kum chu in hre tawh phawt ang a) 1965 khan nupui ka nei chauh va. Sabual) khua nuam tham tak a nei a. Ka nupui, Esther Lalruatpuii hnenah lawmthu ka sawi rualin ngaihdam ka dîl mawlh mawlh bawk. G Pastor-ah ` 60/- hlawh tura lak a ni a; rei a thawh hmain a bang leh ta a. A ti ve dawn ta tak a nih hmel. Tun hma zawnga ka thu thua awm thin ka nupui kha kan chhungkaw 'hotunu' a ni ta a. A nupui Lalrothangi nen fa 11 an nei. ‘Remna Lal’ tih hla a cassette-a a sak chu a l^rpui ta deuh ber a ni. tunlai face book, khawvel huapa groups comments tamber chuan 1,150,000. Jukka has 12 jobs listed on their profile. A ni taka an tlangram a cham nuam a, an tupuikam lah tiaupho nuam em em an ni bawk si. I thil hriat te chu zirtir ve rawh. Pu Tlangthanpara, Record Officer: Pu Tlangthanpara hi Record Officer a ni a, an thil tawn leh thil tihte record tu tur ni a ngaih a ni a, mahse engmah record tak tak an neih hriat a ni lem lo. Buatsaiha nupui a ni ta nghe nghe. Kohhran Upa ho zingah tumah rin a nei lo va, rawngbawltuteho lek phei chu indaih loh avang chauha ni ve ang lekah a ngai vek. iii) Bungtlang S atang hian Bungtlang N, bial hawn thar turah kan insawn ta a. Nupui/pasal la nei lo ani tur a ni. See the complete profile on LinkedIn and discover Sopnendu’s connections and jobs at similar companies. Ka nupui neih pawha ka dinpui, ka thianpa te khua a ni a. 05% a ni a, hetah hian Tuikuk vote leh Postal ballot vote te a la tello a, heng zawng zawng nen belhkhawm anih hunah chuan vote tla zat hi 62% a tlin ngei rin a ni.